Problem with the nf rax [SOLVED]

Discussion in 'Closed bugs' started by Lazybum, Jun 23, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lazybum

    Lazybum :D Staff Member Moderator

    Messages:
    4,823
    Likes Received:
    190
    Trophy Points:
    0
    SOLUTION HAS BEEN FOUND:

    Increase your model settings from Low-Medium to High. If this does not resolve the issue, use the console command r_lod -1.

    ---------------------
    Original message:
    ---------------------

    It ain't got no textures.

    [​IMG]

    [​IMG]

    Should note this happens even after verifying my install, and new install too. It's really annoying because the walls are still physically there, keep getting stuck or shooting at things I can't actually shoot at by accident.

    I'm kinda surprised no one mentioned it before, it's kinda obvious.
     
    Last edited by a moderator: Jun 26, 2015
  2. complete_

    complete_ lamer

    Messages:
    6,436
    Likes Received:
    144
    Trophy Points:
    0
    noones mentioned it before because only you and one other person whose name escapes me has the problem
     
  3. Z100000M

    Z100000M Vithered Weteran

    Messages:
    9,120
    Likes Received:
    70
    Trophy Points:
    0
    cheater
     
  4. D.D.D. Destroyer

    D.D.D. Destroyer Member Staff Member Moderator

    Messages:
    9,506
    Likes Received:
    111
    Trophy Points:
    0
    I can confirm that last time I checked, I had the walls.
     
  5. Lazybum

    Lazybum :D Staff Member Moderator

    Messages:
    4,823
    Likes Received:
    190
    Trophy Points:
    0
    It's caused me more problems then helped in any way.

    Any case if it's not affecting a lot of people then what do I do to fix it? I can't just reinstall, like i said it doesn't fix it.

    I just remembered I mentioned this a couple of months ago. Didn't get a response back then though.
     
    Last edited: Jun 23, 2015
  6. Metruption

    Metruption Member

    Messages:
    804
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    me
    it requires 6 or more character so i'll tack on "HOW DARE YOU FORGET MY NAME?"!?!"
     
  7. complete_

    complete_ lamer

    Messages:
    6,436
    Likes Received:
    144
    Trophy Points:
    0
    i cant think of a single thing that will fix it without the help of the people who made the model in the first place
     
  8. Metruption

    Metruption Member

    Messages:
    804
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    so basically i get haxx because lucky
     
  9. HaschteWas

    HaschteWas Member

    Messages:
    180
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Me and Misfire! got the same problem.
    Tried to fix it by installing the new NF barracks model textures using Empty's tarball but had no luck so far...

    Checking the empires installation with steam doesn't help either.
     
  10. Metruption

    Metruption Member

    Messages:
    804
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    I tried turning it off and then back on. Still borked
     
  11. f1r3w4rr10r

    f1r3w4rr10r Modeler

    Messages:
    2,475
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    I am not even sure how you could achieve this. I mean at first I thought it might have been the new textures I made, but those aren't even uploaded yet. And there are also some of the new ones visible and some would be invisible, so that can't be it.
    My second guess would be that somehow the surface normals got flipped and the surfaces disappear because of backface culling. You could at least investigate that for me: Try to fly into the missing walls with noclip and tell us if you are seeing textures then.
     
  12. Lazybum

    Lazybum :D Staff Member Moderator

    Messages:
    4,823
    Likes Received:
    190
    Trophy Points:
    0
    Nope, there is nothing there. Also, there's missing textures on the outside stuff too. I can't see the antenna or a box right outside the door. I know they're there because I can collide with them, just can't see them. There might be some other stuff, but I can only compare to what's in the new nf rax thread.

    Box on right side of door.
    [​IMG]
    Antenna
    [​IMG]
     
  13. f1r3w4rr10r

    f1r3w4rr10r Modeler

    Messages:
    2,475
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    I am starting to wonder if this could be a weird LOD bug...
     
  14. Lazybum

    Lazybum :D Staff Member Moderator

    Messages:
    4,823
    Likes Received:
    190
    Trophy Points:
    0
    That would line up with when varbles made lods and added those details.
     
  15. D.D.D. Destroyer

    D.D.D. Destroyer Member Staff Member Moderator

    Messages:
    9,506
    Likes Received:
    111
    Trophy Points:
    0
    Kinda looks like the old model, no?
     
  16. w00kie

    w00kie Mustachioed Mexican

    Messages:
    3,863
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    0
    Driverbugs come to mind.

    Lazybum are you running on AMD graphics?
     
  17. Lazybum

    Lazybum :D Staff Member Moderator

    Messages:
    4,823
    Likes Received:
    190
    Trophy Points:
    0
    Yes? I'd be surprised though, this is the only thing with this problem.

    I should update them, it's been like a year and a half or something.
     
  18. flasche

    flasche Member Staff Member Moderator

    Messages:
    13,299
    Likes Received:
    168
    Trophy Points:
    0
    nowadays stuff keeps updating itself, why not leave it on automagic?
     
    Last edited: Jun 25, 2015
  19. Lazybum

    Lazybum :D Staff Member Moderator

    Messages:
    4,823
    Likes Received:
    190
    Trophy Points:
    0
    There's no issue with the radar. After updating my drivers I still have the problem too. This is starting to sound like the lod issue. Maybe it's something related to graphic settings or resolution though?

    I don't know why people say amd is bad drivers, I haven't had problems with any game except skyrim, but I had to turn off the aa anyway so it could run at a decent fps.
     
    Last edited: Jun 25, 2015
  20. Z100000M

    Z100000M Vithered Weteran

    Messages:
    9,120
    Likes Received:
    70
    Trophy Points:
    0
    Thats pretty much a stereotype by this point, it comes from the early radeon times if memory serves well, and is usually used to signify that even after all those years, amd drivers tend to be of lesser quality compared to nvidia. How much so i cant tell, ive not had a amd card for like 9 years or so.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page