emp_canyon ref placement

Discussion in 'Bug Reports' started by Señor_Awesome, Oct 22, 2015.

  1. Señor_Awesome

    Señor_Awesome Member

    Messages:
    1,511
    Likes Received:
    58
    Trophy Points:
    0
    I haven't seen anything about this here so I'll make a thread.

    Several weeks ago Brentor was voted in commander on emp_canyon and could not place any refs (but could place buildings). This seemed like just usual strangeness, think he was able to fix it by exiting game and rejoining.

    A week or so ago I experienced the same thing, was voted in as commander on emp_canyon (I think with like 1 vote or something) and was unable to place any refineries, but was able to place buildings like normal. Could be a map specific bug, can't really say.

    No clue how to reproduce, figured I'd report it.

    What I recall of the round in case it helps: Opted in late, was 3 players on my team including myself. Got 1 vote and became commander. Did not join a squad. After commander vote ended I had neglected to choose a spawn point, went and selected spawn point and then spawned. Business as usual from there aside from not being able to place refineries.
     
  2. Sgt.Security

    Sgt.Security Member

    Messages:
    3,136
    Likes Received:
    139
    Trophy Points:
    0
    And you lost that round. :D
     
  3. Z100000M

    Z100000M Vithered Weteran

    Messages:
    9,120
    Likes Received:
    70
    Trophy Points:
    0
    Problem is not limited to canyon
     
  4. Metruption

    Metruption Member

    Messages:
    804
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    probably related to being placed in comm view instead of spawning, try entering and exiting commview
     
  5. Z100000M

    Z100000M Vithered Weteran

    Messages:
    9,120
    Likes Received:
    70
    Trophy Points:
    0
    That doesnt fix it.
     
  6. Señor_Awesome

    Señor_Awesome Member

    Messages:
    1,511
    Likes Received:
    58
    Trophy Points:
    0
    The only fix is to exit the game and rejoin. Leaving comm etc. doesn't fix it.
     
  7. Herbie

    Herbie Junior Member

    Messages:
    104
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    what was the colour of the ref when you tried to place it?
     
  8. Señor_Awesome

    Señor_Awesome Member

    Messages:
    1,511
    Likes Received:
    58
    Trophy Points:
    0
    Red, it did not even snap to any of the refinery points.
     
  9. Lazybum

    Lazybum :D Staff Member Moderator

    Messages:
    4,823
    Likes Received:
    190
    Trophy Points:
    0
    I want to say I've had this happen to me on coast, but I think it was actually green but no refs could be placed. I think after someone hopped in and dropped a couple of refs I could do it too after I got back into the comm seat, but that was like 2 months ago or something so my memory was a bit hazy.

    But yeah, sometimes comm that's voted in can't place ref.
     
  10. Herbie

    Herbie Junior Member

    Messages:
    104
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    The reason I asked is because generally red/yellow mean the build is being prevented clientside and green means that the build is being prevented server side. For the ref not to dock to the resource point probably means either the trace isn't colliding with a resource point or its colliding with something else before it hits it. But I doubt there is anything anyone can do about these problems without reproducible steps.
     
    Last edited: Oct 23, 2015
  11. Catface

    Catface Member

    Messages:
    467
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    0
    Pretty much this. Similar problems tend to occur on Cyclopean and Streets of Fire.

    A change to ref placement is scheduled for the upcoming version. (Though a script/research tweak will probably come first) Which will fix this altogether.
     

Share This Page